27

Maj

A’la łazanki dla zapracowanych

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Smaczny i szybki w wykonaniu makaron z kapustą pekińską i różnymi dodatkami.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki

  • 15 dkg. makaronu (wstążki)
  • 15 dkg. pieczarek
  • 15 dkg. szynki gotowanej
  • 35 dkg. kapusty pekińskiej
  • mały pomidor
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • maggi w płynie, pieprz, sól do smaku,

Sposób przygotowania

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry i usmażyć na maśle. Szynkę i kapustę pokroić w wąskie paski, udusić na rozgrzanym oleju (2-3 minuty) wymieszać z pieczarkami dodać pieprz, maggi ewentualnie dosolić, dodać do makaronu, wszystko dokładnie wymieszać, wyłożyć na półmisek, udekorować drobno pokrojonym pomidorem i szczypiorkiem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab