27
Maj
A’la łazanki dla zapracowanych
- 30 min
- Bardzo łatwe
- 0 Komentarzy
- Dania Mięsne
Smaczny i szybki w wykonaniu makaron z kapustą pekińską i różnymi dodatkami.
Składniki
- 15 dkg. makaronu (wstążki)
- 15 dkg. pieczarek
- 15 dkg. szynki gotowanej
- 35 dkg. kapusty pekińskiej
- mały pomidor
- pęczek szczypiorku
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki masła
- maggi w płynie, pieprz, sól do smaku,
Sposób przygotowania
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry i usmażyć na maśle. Szynkę i kapustę pokroić w wąskie paski, udusić na rozgrzanym oleju (2-3 minuty) wymieszać z pieczarkami dodać pieprz, maggi ewentualnie dosolić, dodać do makaronu, wszystko dokładnie wymieszać, wyłożyć na półmisek, udekorować drobno pokrojonym pomidorem i szczypiorkiem.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab