23

Kwi

Babeczki z kremem i owocami

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Pyszne, kolorowe babeczki z kremem z białej czekolady i owocami

babaeczki_z_kremem

Składniki

  • 0,5 kg. mąki
  • 25 dkg. margaryny
  • 15 dkg. cukru pudru
  • 3 żółtka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Krem

  • 3 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • 1szkl. gorącego mleka
  • 10 dkg. białej czekolady
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 0,5 szklanki wrzącej wody
  • 0,5 szklanki śmietany 30%
  • 3 łyżeczki cukru pudru

Sposób przygotowania

  1. Wszystkie składniki ciasta posiekać nożem i zarobić gładkie ciasto. Ciasto cienko wałkować, wycinać krążki wielkości foremek, ciastem wylepiać foremki, piec w temp. 175 *C na złoty kolor.
  2. KREM: jajka + 3 łyżki cukru ubić na parze, szklankę mleka zagotować, gorące wlać do masy jajecznej do tego dodać połamaną czekoladę. Żelatynę rozpuścić w 0,5 szklanki wrzątku i dodać do ciepłej masy, przestudzić (uważać żeby nie stężała) śmietanę 30% ubić dodając 3 łyżeczki cukru pudru, porcjami dodać do masy. Upieczone babeczki wyjąć z foremek, napełnić kremem, udekorować owocami, (owoce mogą być z puszki)
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab