23
Kwi
Babeczki z kremem i owocami
- 60min.
- Średni
- 0 Komentarzy
- Ciastka Na Słodko
Pyszne, kolorowe babeczki z kremem z białej czekolady i owocami
Składniki
- 0,5 kg. mąki
- 25 dkg. margaryny
- 15 dkg. cukru pudru
- 3 żółtka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
- 3 jajka
- 3 łyżki cukru
- 1szkl. gorącego mleka
- 10 dkg. białej czekolady
- 3 łyżeczki żelatyny
- 0,5 szklanki wrzącej wody
- 0,5 szklanki śmietany 30%
- 3 łyżeczki cukru pudru
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki ciasta posiekać nożem i zarobić gładkie ciasto. Ciasto cienko wałkować, wycinać krążki wielkości foremek, ciastem wylepiać foremki, piec w temp. 175 *C na złoty kolor.
- KREM: jajka + 3 łyżki cukru ubić na parze, szklankę mleka zagotować, gorące wlać do masy jajecznej do tego dodać połamaną czekoladę. Żelatynę rozpuścić w 0,5 szklanki wrzątku i dodać do ciepłej masy, przestudzić (uważać żeby nie stężała) śmietanę 30% ubić dodając 3 łyżeczki cukru pudru, porcjami dodać do masy. Upieczone babeczki wyjąć z foremek, napełnić kremem, udekorować owocami, (owoce mogą być z puszki)
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab