20

Kwi

Babka z ajerkoniakiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Super szybka w wykonaniu, puszysta babka z ajerkoniakiem

babka_1

Składniki

  • 4 jajka
  • 25 dkg. cukru pudru
  • 25 dkg. mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 szkl. oleju
  • 1/4 szkl. ajerkoniaku

Sposób przygotowania

  1. Jajka ubić z cukrem pudrem na puszystą masę, dodać mąkę ziemniaczaną zmieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać powoli dolewać olej (ciągle mieszając) i ajerkoniak. Wylać do formy na babkę albo do formy na keks. Piec około 30 -35 minut w temp. 175 *C

babka_2

 

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab