20
Kwi
Babka z ajerkoniakiem
60min.
Łatwe
0 Komentarzy
Ciasta
Na Słodko
Super szybka w wykonaniu, puszysta babka z ajerkoniakiem
Składniki
- 4 jajka
- 25 dkg. cukru pudru
- 25 dkg. mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 szkl. oleju
- 1/4 szkl. ajerkoniaku
Sposób przygotowania
- Jajka ubić z cukrem pudrem na puszystą masę, dodać mąkę ziemniaczaną zmieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać powoli dolewać olej (ciągle mieszając) i ajerkoniak. Wylać do formy na babkę albo do formy na keks. Piec około 30 -35 minut w temp. 175 *C
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab