27

Sie

Biszkopt z borówkami

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Lekki, puszysty biszkopt przełożony masą karpatkową z dodatkiem dużej ilości borówek.

Biszkopt

  • 8 jaj
  • 8 łyżek cukru
  • 8 łyżek mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 cukry waniliowe

Masa

  • 200g masła
  • op. kremu do karpatki
  • 1/2 l mleka
  • 3 szkl barówki
  • galaretka jagodowa na 1,5 szkl wody

Do nasączenia

  • 1/2 szkl przegotowanej wystudzonej wody
  • 2 łyżeczki cukru
  • sok z połowy cytryny

Wierzch ciasta

  • 3 szkl borówki
  • 2 galaretki jagodowe na 1,5 szkl wody

  1. Jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno , mąkę zmieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, wsypać do ubitych jaj, delikatnie wymieszać, wlać do formy o wymiarach 24/35cm, piec 30 minut w temp. 175*C
    Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić na pół, nasączy.
  2. Krem przygotować według przepisu na opakowaniu, odłożyć kilka łyżek kremu, do reszty dodać oczyszczone owoce, wyłożyć na biszkopt, na masę wyłożyć tężejącą galaretkę, wcześniej rozpuszczoną w szkl. wody, przykryć biszkoptem, wierzch posmarować odłożonym kremem.
  3. Galaretki rozpuścić w 2 szkl wrzątku, odstawić do lekkiego stężenia, dodać oczyszczone owoce, wymieszać, wyłożyć na ciast.

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab