07

Cze

Chili – smaczna, pikantna, sycąca potrawa mięsno warzywna

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki

  • 70 dkg. mięsa mielonego
  • 2 puszki pomidorów bez skórki
  • 2 puszki fasoli czerwonej
  • 2 papryki (użyłam czerwonej i żółtej)
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 50 dkg. pieczarek
  • 1/4 szklanki keczupu
  • maggi w płynie
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka przyprawy Chili
  • kilka łyżek oleju

Sposób przygotowania

  1. Mięso mielone wysmażyć. Pieczarki oczyścić, pokroić w pół plastry, cebulę w kostkę. Pieczarki, cebulę i paprykę udusić na oleju, dodać do wysmażonego mięsa, wszystko razem chwilę podsmażyć, dodać pomidory razem z sokiem, dusić do całkowitego rozgotowania się pomidorów, dodać keczup, odsączoną fasolę z puszki, doprawić maggi, pieprzem, solą i chili, dodać pokrojony czosnek, chwilę gotować. Podawać z pieczywem lub grzankami.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab