04
Sty
Chleb bananowy z jagodami i orzechami
Bardzo smaczne, wilgotne, aromatyczne, szybkie w wykonaniu ciasto z bananami , jagodami i orzechami :)))
Składniki
- 5-6 bardzo dojrzałych bananów
- 20 dkg. masła
- 1i 3/4 szkl. cukru
- 4 jajka
- 2,5 szkl. mąki
- 2 łyżeczki sody
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
- 1,5 szklanki jagód mrożonych
- duża garść orzechów włoskich siekanych
Sposób przygotowania
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, ucierając dodawać po jednym jajku. Osobno zmieszać mąkę, sodę, sól, orzechy, gałkę muszkatołową, dodać do utartego masła dobrze wymieszać, wsypać jagody i rozgniecione widelcem banany, wymieszać. Ciasto piekłam w dwóch foremkach o wymiarach 26/11 cm. w temp. 170-175 około 65 minut. z termoobiegiem.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab