04

Sty

Chleb bananowy z jagodami i orzechami

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Bardzo smaczne, wilgotne, aromatyczne, szybkie w wykonaniu ciasto z bananami , jagodami i orzechami :)))

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki

  • 5-6 bardzo dojrzałych bananów
  • 20 dkg. masła
  • 1i 3/4 szkl. cukru
  • 4 jajka
  • 2,5 szkl. mąki
  • 2 łyżeczki sody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • 1,5 szklanki jagód mrożonych
  • duża garść orzechów włoskich siekanych

Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, ucierając dodawać po jednym jajku. Osobno zmieszać mąkę, sodę, sól, orzechy, gałkę muszkatołową, dodać do utartego masła dobrze wymieszać, wsypać jagody i rozgniecione widelcem banany, wymieszać. Ciasto piekłam w dwóch foremkach o wymiarach 26/11 cm. w temp. 170-175 około 65 minut. z termoobiegiem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab