11

Kwi

Ciastka francuskie – rożki

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Pyszne ciasteczka francuskie z nadzieniem z serka philadelphia i mascarpone z dodatkiem czekolady.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki

  • Gotowe ciasto francuskie ( 275 g)
  • Czekolada mleczna 100 g
  • 1/4 szklanki serka Philadelphia
  • 1/4 szklanki serka Mascarpone
  • 3 łyżki cukru
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka mąki
  • jajko do posmarowania gotowych rożków

Sposób przygotowania

  1. Ciasto podzielić na równe kwadraty. Do miski włożyć serek philadelphia, mascarpone, żółtko, mąkę, cukier. Czekoladę bardzo drobno pokroić, dodać do serków, wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać.
  2. Na każdy kwadrat kłaść nadzienie, sklejać rożki, posmarować roztrzepanym jajkiem, piekarnik rozgrzać do 180 – 190 *C piec około 15- 20 minut, do zrumienienia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Beirze udział w akcji: [Link]

  • Proste, a jaki efekt mniam..dziękuję za udział w akcji..ale poproszę chociaż o link do akcji..pozdrawiam..

  • To prawda prosto , szybko , smacznie

    Dziękuję :)

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab