11
Kwi
Ciastka francuskie – rożki
30min.
Łatwe
2 komentarze
Ciastka
Na Słodko
Pyszne ciasteczka francuskie z nadzieniem z serka philadelphia i mascarpone z dodatkiem czekolady.
Składniki
- Gotowe ciasto francuskie ( 275 g)
- Czekolada mleczna 100 g
- 1/4 szklanki serka Philadelphia
- 1/4 szklanki serka Mascarpone
- 3 łyżki cukru
- 1 żółtko
- 1 łyżka mąki
- jajko do posmarowania gotowych rożków
Sposób przygotowania
- Ciasto podzielić na równe kwadraty. Do miski włożyć serek philadelphia, mascarpone, żółtko, mąkę, cukier. Czekoladę bardzo drobno pokroić, dodać do serków, wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać.
- Na każdy kwadrat kłaść nadzienie, sklejać rożki, posmarować roztrzepanym jajkiem, piekarnik rozgrzać do 180 – 190 *C piec około 15- 20 minut, do zrumienienia.
Beirze udział w akcji: [Link]
-
Facebook User
-
Bożena Janus
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab