04
Wrz
Ciasto malinowo-advocatowe
Biszkopt czekoladowy, masa malinowo – advocatowa – moje ulubione smaki ;)
Biszkopt
- 5 jaj
- 7 łyżek cukru
- 3 łyżki mąki
- 2 łyżki kakao
- 3 łyżki wody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa malinowa
- 30 dkg. malin
- 500ml. śmietany 30%
- 25 dkg. serka mascarpone
- 4 łyżeczki żelatyny
- c. waniliowy
- 7 łyżek cukru
Masa z advocatem
- 1/2 l śmietany 30%
- 1/2 szkl. advocata
- 5 łyżek cukru pudru
- 4 łyżeczki żelatyny
Sposób przygotowania
- Z białek ubić pianę ubijając dodać cukier i wodę , dokładnie ubić , dodać żółtka , chwile ubijać . Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao , delikatnie połączyć z masą jajeczną . Wylać do formy piec około 30 minut w temp. 175 *C
- Masa malinowa : Maliny zmiksować przetrzeć przez sitko w celu usunięcia pestek, zagotować z cukrami , żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody dodać do gorących malin , wystudzić do zimnych malin porcjami dodawać serek mascarpone dokładnie zmiksować , dodać ubitą śmietanę , delikatnie wymieszać
- Masa z adwocate : Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody , przestudzić . Śmietanę ubić z cukrem pudrem , miksując wlać żelatynę , dodać advocat , wymieszać
- Na wystudzony biszkopt wyłożyć masę malinową na masę malinową równo rozsmarować masę z advocatem , udekorować tartą czekoladą , schłodzić .
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab