07
Wrz
Ciasto ucierane z borówkami i kruszonką
Szybkie ucierane ciasto z borówkami i kruszonką
Składniki
- 2 szkl. mąki
- 13 dkg masła
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka wanilii w płynie
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 jajka
- 1/2 szkl. mleka
- 4 szkl. borówki
Kruszonka
- 1 szkl. mąki
- 10 dkg masła
- 1/2 szklanki cukru trzcinowego
- szczypta soli
Sposób przygotowania
- Masło utrzeć z cukrem na puch, ucierając dodać jajka i wanilię Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli, dodawać do utartej masy na przemian z mlekiem.
- Borówki opłukać, osuszyć na sicie dodać do ciasta, delikatnie wymieszać.
- Z podanych składników przygotować kruszonkę.
- Formę o wymiarach 24/34 cm. wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto na ciasto owoce, owoce posypać kruszonką. Piec około 50 minut w 175 *C.
-
gin
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab