07

Wrz

Ciasto ucierane z borówkami i kruszonką

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Szybkie ucierane ciasto z borówkami i kruszonką

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki

  • 2 szkl. mąki
  • 13 dkg masła
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka wanilii w płynie
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 jajka
  • 1/2 szkl. mleka
  • 4 szkl. borówki

Kruszonka

  • 1 szkl. mąki
  • 10 dkg masła
  • 1/2 szklanki cukru trzcinowego
  • szczypta soli

Sposób przygotowania

  1. Masło utrzeć z cukrem na puch, ucierając dodać jajka i wanilię Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli, dodawać do utartej masy na przemian z mlekiem.
  2. Borówki opłukać, osuszyć na sicie dodać do ciasta, delikatnie wymieszać.
  3. Z podanych składników przygotować kruszonkę.
  4. Formę o wymiarach 24/34 cm. wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto na ciasto owoce, owoce posypać kruszonką. Piec około 50 minut w 175 *C.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • gin

    Mmm, wygląda niezwykle kusząco :)

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab