05

Cze

Cytrynowe babeczki

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Bardzo smaczne, puszyste, aromatyczne babeczki cytrynowe..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki

  • 1 i 3/4 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • pół łyżeczki wanilii
  • 2 łyżeczki skórki otartej z cytryny
  • łyżeczka aromatu cytrynowego
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1/2 szklanki mleka

Sposób przygotowania

  1. Mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól wymieszać. Jajka rozmieszać mikserem, dodać cukier i wanilię miksować 3-4 minuty, Cytrynę wyszorować, sparzyć, delikatnie zetrzeć skórkę dodać do masy jajecznej, miksować dodać aromat cytrynowy i olej. Do zmiksowanej masy porcjami dodawać suche składniki na przemian z mlekiem, delikatnie wszystko razem dobrze połączyć. Przygotować formę na muffiny, wylać ciasto, piec około 25-30 minut w temp. 165-170 *C. Po wystudzeniu polukrować albo posypać cukrem pudrem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab