10
Maj
Domowy baton orzechowy
Domowy batonik na ciasteczkowym spodzie z dużą ilością orzechów i innych bakalii, bardzo smaczna przekąska nie tylko dla dzieci ;)
Składniki
- 2 szkl. zmielonych ciastek owsianych
- 1/2 szkl. roztopionego masła
- 150g czekolady mlecznej
- 1/2 szkl. rodzynek
- 1 szkl. pokrojonych orzechów (włoskie, laskowe, ziemne, migdały)
- 1 szkl.wiórek kokosowych
- puszka mleka skondensowanego słodzonego
Sposób przygotowania
- Do zmielonych ciastek dodać masło, wymieszać.
- Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciastka, wyrównać i dobrze docisnąć używając szklanki
- Czekoladę pokroić na mniejsze kawałki, rozłożyć na ciastka następnie rodzynki, wiórka kokosowe i orzechy całość zalać mlekiem
- Piekarnik nagrzać do 175*C, piec około 30 minut.
Rady
Jeśli chcemy mniej słodki baton czekoladę mleczną możemy zastąpić czekoladą gorzką
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab