15
Sty
Domowy paprykarz
Domowy najlepszy
Składniki
- 450g wędzonego łososia lub innej wędzonej ryby
- 100g ryżu
- duża marchewka
- duża cebula
- pietruszka
- 150g koncentratu pomidorowego
- 3 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
- 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
- sól do smaku
- 2 listki laurowe
- kilka ziarenek ziela angielskiego
- kilka łyżek oleju
Sposób przygotowania
- Rybę rozdrobnić na mniejsze kawałki , ryż ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie
- Warzywa oczyścić , marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce jarzynowej , cebulę pokroić w kostkę
- Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę , dodać marchewkę i pietruszkę , chwilę smażyć , podlać niewielką ilością wody ,dodać liść laurowy i ziele angielskie , dusić do miękkości
- Do miękkich warzyw dodać koncentrat , paprykę , pieprz cayenne , dokładnie wymieszać , chwilę smażyć
- Do wystudzonych warzyw dodać rybę , dosmaczyć
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab