15

sty

Domowy paprykarz

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Domowy najlepszy

paprykaz-1

Składniki

  • 450g wędzonego łososia lub innej wędzonej ryby
  • 100g ryżu
  • duża marchewka
  • duża cebula
  • pietruszka
  • 150g koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
  • 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
  • sól do smaku
  • 2 listki laurowe
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • kilka łyżek oleju

Sposób przygotowania

  1. Rybę rozdrobnić na mniejsze kawałki , ryż ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie
  2. Warzywa oczyścić , marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce jarzynowej , cebulę pokroić w kostkę
  3. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę , dodać marchewkę i pietruszkę , chwilę smażyć , podlać niewielką ilością wody ,dodać liść laurowy i ziele angielskie , dusić do miękkości
  4. Do miękkich warzyw dodać koncentrat , paprykę , pieprz cayenne , dokładnie wymieszać , chwilę smażyć
  5. Do wystudzonych warzyw dodać rybę , dosmaczyć

paprykaz-2 paprykaz-5 paprykaz-4 paprykaz-3

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab