15

Kwi

Dżem z jabłek i landrynek

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Pyszny dżem z jabłek i landrynek super smakuje z naleśnikami czy drożdżowymi racuchami

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki

  • 1,5 kg.jabłek (po obraniu)
  • 30 dkg. landrynek o smaku owocowym
  • cukier do smaku

 

Sposób przygotowania

  1. Jabłka pokroić na drobne części, dodać kilka łyżek wody, smażyć pod przykryciem, dodać landrynki cały czas smażyć co jakiś czas mieszają gdy landrynki się rozpuszczą dodać cukier do smaku, smażyć jeszcze oko. 10 minut, gorące wkładać do słoików, pasteryzować 15 minut. Dżem jest super dodatkiem do naleśników czy drożdżowych racuchów .

Rada

Dobrze jest wybrać landrynki w kolorze czerwonym czy pomarańczowym, wtedy dżem ma bardzo ładny kolor, w moim było za dużo zielonych, dlatego kolor jest zielonkawy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab