15
Kwi
Dżem z jabłek i landrynek
- 30min.
- Łatwe
- 0 Komentarzy
- Przetwory
Pyszny dżem z jabłek i landrynek super smakuje z naleśnikami czy drożdżowymi racuchami
Składniki
- 1,5 kg.jabłek (po obraniu)
- 30 dkg. landrynek o smaku owocowym
- cukier do smaku
Sposób przygotowania
- Jabłka pokroić na drobne części, dodać kilka łyżek wody, smażyć pod przykryciem, dodać landrynki cały czas smażyć co jakiś czas mieszają gdy landrynki się rozpuszczą dodać cukier do smaku, smażyć jeszcze oko. 10 minut, gorące wkładać do słoików, pasteryzować 15 minut. Dżem jest super dodatkiem do naleśników czy drożdżowych racuchów .
Rada
Dobrze jest wybrać landrynki w kolorze czerwonym czy pomarańczowym, wtedy dżem ma bardzo ładny kolor, w moim było za dużo zielonych, dlatego kolor jest zielonkawy.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab