11
Cze
Jaja faszerowane pieczarkami
30 min
Bardzo łatwe
2 komentarze
Bezmięsne
Dania
Szybki, prosty sposób na przekąskę.
Składniki
- 5 jaj
- 5 dużych pieczarek
- 1 mała cebula
- 1-2 łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku
- 3-4 łyżki oleju
Sposób przygotowania
- Jaja ugotować na twardo, obrać, opłukać, przekroić na pół, wyjąć żółtka, żółtka rozgnieść widelcem. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce jarzynowej, cebulę bardzo drobno pokroić w kostkę, udusić razem z pieczarkami na oleju (dusić do odparowania płynu) wystudzić. Do wystudzonych pieczarek dodać rozgniecione żółtka, majonez, sól, pieprz, dobrze wszystko połączyć, napełniać połówki białek. Podawać z pieczywem i wędlinami.
-
Daria
-
Bożena Janus
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab