11

Cze

Jaja faszerowane pieczarkami

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Szybki, prosty sposób na przekąskę.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki

  • 5 jaj
  • 5 dużych pieczarek
  • 1 mała cebula
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz do smaku
  • 3-4 łyżki oleju

Sposób przygotowania

  1. Jaja ugotować na twardo, obrać, opłukać, przekroić na pół, wyjąć żółtka, żółtka rozgnieść widelcem. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce jarzynowej, cebulę bardzo drobno pokroić w kostkę, udusić razem z pieczarkami na oleju (dusić do odparowania płynu) wystudzić. Do wystudzonych pieczarek dodać rozgniecione żółtka, majonez, sól, pieprz, dobrze wszystko połączyć, napełniać połówki białek. Podawać z pieczywem i wędlinami.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • Daria

    Świetnie! :) Być może podam je na swojej osiemnastce :) Moja rodzina uwielbia takie przekąski.

    dariawkuchni.blogspot.com

  • Bożena Janus

    Bardzo szybkie , proste i smaczne jajeczka :) a jeśli lubicie takie przekąski to polecam :)

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab