25

Wrz

Kawowo-czekoladowe muffiny

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Muffiny kawowe z kawałkami czekolady.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki

  • 10 dkg masła
  • 2/3 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka wanilii
  • 2 jajka
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w 2 łyżkach gorącej wody
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 i 3/4 szklanki mąki
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • czekolada gorzka, mleczna, biała w sumie 100g

Sposób przygotowania

  1. Masło roztopić z cukrem i wanilią, wystudzić dodać jajka i rozpuszczoną i wystudzoną kawę, dobrze wymieszać, dodać mleko. Mąkę, sól, proszek do pieczenia, sodę, kawałki czekolad zmieszać razem, dodać do roztopionego masła, wszystko razem wymieszać, przełożyć do formy na muffiny, piec około 20 minut w temp. 175 *C.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab