18

Paź

Klops z polędwiczką

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Klops z polędwiczką – na gorąco jako dodatek do obiadu i na zimno jako dodatek do pieczywa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki

  • 1 kg mięsa (szynka, karkówka)
  • 2 polędwiczki wieprzowe odpowiadające długości foremek
  • 1 i 1/2 bułki czerstwej
  • duża cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 duże jajka
  • 1 łyżka tymianku
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz do smaku
  • kilka łyżek keczupu
  • kilka łyżek oleju

Sposób przygotowania

  1. Polędwiczki posypać pieprzem i solą, odstawić Mięso, namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę zmielić w maszynce. Cebulę drobno pokroić zeszklić na oleju dodać koncentrat i tymianek, czosnek obrać przecisnąć przez praskę, wszystko dodać do mięsa, wbić jajka, dodać pieprz i sól, wyrobić masę Mięso podzielić na dwie części, uformować prostokąty, położyć polędwiczki, zwinąć roladki Gotowe roladki posmarować keczupem. Ułożyć w przygotowanych foremkach (wymiar moich foremek 26/11cm). Piec 70 minut w temp. 170-180 *C.

Rady

Polędwiczki możemy zamienić duszonymi z cebulą pieczarkami czy gotowanymi na twardo jajkami, klops równie dobrze smakuje bez dodatków.

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab