11
Lip
Kruche ciasto z jagodami
- 60 min
- Łatwe
- 12 komentarzy
- Ciasta Na Słodko
Sezon jagodowy więc proponuję kruche ciasto z pianką i jagodami :)
Składniki
- 3 szklanki mąki
- 1 i 1/2 kostki margaryny
- 1/2 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 6 żółtek
- cukier waniliowy
- słoik litrowy jagód
Pianka
- 1 i 1/3 szklanki cukru
- 6 białek
- łyżeczka wanilii lub cukier waniliowy
Sposób przygotowania
Z podanych składników zrobić kruche ciasto 1/3 ciasta zamrozić, resztę schłodzić przez około 2 godziny Schłodzone ciasto wyłożyć do formy o wymiarach 36/22cm, rozłożyć jagody. Z białek ubić pianę dosypując porcjami cukier i wanilię. Ubitą pianę równo rozprowadzić na jagodach, na wierzch zetrzeć zamrożone ciasto. Piec około 45 minut w temp. 175-180 *C.
-
Paula
-
Paula
-
Bożena Janus
-
Paula
-
Bożena Janus
-
-
-
-
lenka
-
lenka
-
Bożena Janus
-
-
Ola
-
Bożena Janus
-
-
aska
-
Bożena Janus
-
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab