24

Lip

Kurczak pieczony nadziewany cytryną i pietruszką

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki

  • Kurczak
  • 1 cytryna
  • sok wyciśnięty z połowy cytryny
  • 2 pęczki pietruszki
  • kilka łyżek oliwy
  • sól, pieprz, przyprawy według uznania

Sposób przygotowania

  1. Kurczaka starannie opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem Pietruszkę opłukać, połowę jednego pęczka drobno pokroić Kurczaka natrzeć przyprawami, oliwą, pokrojoną pietruszką i sokiem z cytryny Cytrynę wyszorować, sparzyć, pokroić na 4 części Do środka kurczaka włożyć pokrojoną cytrynę i pozostałą natkę pietruszki (w całości) Piekarnik nagrzać do 200 *C, włożyć przygotowanego kurczaka, piec 15 minut po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 175 *C piec jeszcze godzinę.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab