24
Lip
Kurczak pieczony nadziewany cytryną i pietruszką
- 90 min.
- Łatwe
- 0 Komentarzy
- Dania Mięsne
Składniki
- Kurczak
- 1 cytryna
- sok wyciśnięty z połowy cytryny
- 2 pęczki pietruszki
- kilka łyżek oliwy
- sól, pieprz, przyprawy według uznania
Sposób przygotowania
- Kurczaka starannie opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem Pietruszkę opłukać, połowę jednego pęczka drobno pokroić Kurczaka natrzeć przyprawami, oliwą, pokrojoną pietruszką i sokiem z cytryny Cytrynę wyszorować, sparzyć, pokroić na 4 części Do środka kurczaka włożyć pokrojoną cytrynę i pozostałą natkę pietruszki (w całości) Piekarnik nagrzać do 200 *C, włożyć przygotowanego kurczaka, piec 15 minut po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 175 *C piec jeszcze godzinę.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab