22
Kwi
Kurczak w pieczarkach
- 60min.
- Łatwe
- 0 Komentarzy
- Dania Mięsne
Szybkie, smaczne danie z kurczaka.
Składniki
- 60-70 dkg. piersi z kurczaka
- 2 średniej wielkości cebule
- 40 dkg. pieczarek
- pieczarkowa zupa z torebki
- 1 i 1/2 szklanki śmietany 30%
- 1 i 1/2 szklanki wody
- olej
Sposób przygotowania
- Pierś z kurczaka wymyć, wysuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w dość grubą kostkę, dobrze przysmażyć na oleju. Cebulę i pieczarki też dość grubo pokroić i udusić. Uduszone pieczarki z cebulą przełożyć do kurczaka. Z wody, zupy w proszku i śmietany 30% zrobić sos. Sosem zalać kurczaka z pieczarkami, wszystko razem gotować na małym ogniu aż do zgęstnienia sosu, co jakiś czas mieszając. Podawać z ryżem na sypko i różnego rodzaju surówkami.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab