22

Kwi

Kurczak w pieczarkach

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Szybkie, smaczne danie z kurczaka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki

  • 60-70 dkg. piersi z kurczaka
  • 2 średniej wielkości cebule
  • 40 dkg. pieczarek
  • pieczarkowa zupa z torebki
  • 1 i 1/2 szklanki śmietany 30%
  • 1 i 1/2 szklanki wody
  • olej

Sposób przygotowania

  1. Pierś z kurczaka wymyć, wysuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w dość grubą kostkę, dobrze przysmażyć na oleju. Cebulę i pieczarki też dość grubo pokroić i udusić. Uduszone pieczarki z cebulą przełożyć do kurczaka. Z wody, zupy w proszku i śmietany 30% zrobić sos. Sosem zalać kurczaka z pieczarkami, wszystko razem gotować na małym ogniu aż do zgęstnienia sosu, co jakiś czas mieszając. Podawać z ryżem na sypko i różnego rodzaju surówkami.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab