18

Paź

Łosoś pieczony z majonezem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Łosoś pieczony z ziołami i majonezową kołderką, podany z ryżem i sałatka z papryki, to propozycja na smaczny obiad ;)

losos-1

Składniki

  • Filet z łososia (około 300 g)
  • 3-4 łyżki majonezu dekoracyjnego
  • sol, pieprz, przyprawa do ryb opcjonalnie
  • sok z połowy cytryny
  • kilka gałązek koperku
  • ząbek czosnku

Sposób przygotowania

  1. Łososia skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą, pieprzem, ewentualnie przyprawą, koperek drobno posiekać posypać łososia, tak przygotowanego łososia włożyć do lodówki najlepiej na noc. Do majonezu dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Przed pieczeniem łososia posmarować majonezem. Piec 20 minut w 180 *C

losos-3 losos-2

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab