22

Lis

Migdałowe rożki waflowe

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Migdałowe rożki – wafel trochę inaczej :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki

  • Opakowanie wafli tortowych
  • 25 dkg masła
  • 10 łyżek cukru pudru
  • 12 łyżek mleka w proszku
  • Aromat migdałowy
  • Posypka czekoladowa do dekoracji

Sposób przygotowania

  1. Płaty waflowe pokroić na równe kwadraty (u mnie 9/9 cm). Do garnka wlać niewielką ilość wody, postawić durszlak, zagotować, na durszlaku układać kawałki waflowe,chwilkę poczekać aż pod wpływem pary zmiękną.
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  2. Z miękkich wafli szybko zwijać rożki.
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  3. MASA: Masło + cukier puder dobrze utrzeć, porcjami dodawać mleko w proszku i aromat migdałowy. Masę przełożyć do szprycy, napełniać rożki, gotowe posypać posypką czekoladową.
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab