22
Lis
Migdałowe rożki waflowe
Migdałowe rożki – wafel trochę inaczej :)
Składniki
- Opakowanie wafli tortowych
- 25 dkg masła
- 10 łyżek cukru pudru
- 12 łyżek mleka w proszku
- Aromat migdałowy
- Posypka czekoladowa do dekoracji
Sposób przygotowania
- Płaty waflowe pokroić na równe kwadraty (u mnie 9/9 cm). Do garnka wlać niewielką ilość wody, postawić durszlak, zagotować, na durszlaku układać kawałki waflowe,chwilkę poczekać aż pod wpływem pary zmiękną.
- Z miękkich wafli szybko zwijać rożki.
- MASA: Masło + cukier puder dobrze utrzeć, porcjami dodawać mleko w proszku i aromat migdałowy. Masę przełożyć do szprycy, napełniać rożki, gotowe posypać posypką czekoladową.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab