13

Lis

Muffiny dyniowe z nadzieniem serowym

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Pyszne , aromatyczne , błyskawiczne w wykonaniu babeczki z dodatkiem dyni , pachnące przyprawami korzennymi, nadziane kremowym serkiem , posypane chrupiąca kruszonką z dodatkiem płatków owsianych.

mufiny-1

Ciasto

  • 1 szkl musu z dyni
  • 1/2 szkl cukru trzcinowego
  • 1/3 szkl mleka
  • 1/4 szkl miodu
  • 2 jajka
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • szczypta imbiru
  • szczypta soli
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 1,5 szkl mąki

Nadzienie

  • 200g serka philadelphia
  • 1/4 szkl cukru
  • 1 łyżeczka wanilii

Kruszonka

  • 1/2 szkl mąki
  • 1/4 szkl płatków owsianych
  • 1/4 szkl cukru trzcinowego
  • 4 łyżki masła

Sposób przygotowania

  1. Z podanych składników zrobić kruszonkę .
  2. Nadzienie : do serka dodać cukier i wanilię dokładnie wymieszać
  3. Ciasto : do musu z dyni dodać jajka , olej, mleko i miód, cukier krótko zmiksować
  4. Do maki dodać proszek do pieczenia , sodę , sól , gałkę , cynamon , imbir,
  5. Do suchych składników dodać mokre , szybko wymieszać
  6. Papilotki wysmarować olejem , ułożyć w formie na muffiny , łyżką nakładać ciasto do połowy foremek , następnie ser , przykryć reszta ciasta , posypać kruszonką
  7. Piec około 30 minut w temp. 180*C

mufiny-2 mufiny-5 mufiny-4 mufiny-3

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab