16

Kwi

Muffiny marchewkowe

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Bardzo smaczne , marchewkowe babeczki

muffiny

Składniki

  • 2 szkl. startej na tarce o grubych oczkach marchewki
  • 1 i 1/2szkl.mąki
  • 1 i 1/2łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 3/4 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • 3/4szkl.oleju, 4jaja, 1szkl.brązowego cukru, łyżeczka c. waniliowego

Lukier

  • 1 i 1/4szkl. cukru pudru
  • 3 łyżeczki startej skórki z pomarańczy
  • 4 łyżki soku z pomarańczy

Sposób przygotowania

  1. Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. W drugiej misce zmiksować olej, jaja, cukier, c. waniliowy, dodać tartą marchewkę i suche składniki, wszystko wymieszać łyżką, nakładać do foremek, piec 25minut w temp.180 *C. Z podanych składników zrobić lukier jeśli jest zbyt gęsty dodać soku z pomarańczy, polukrować ciepłe ale nie gorące babeczki.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab