16
Kwi
Muffiny marchewkowe
35min.
Łatwe
0 Komentarzy
Na Słodko
Bardzo smaczne , marchewkowe babeczki
Składniki
- 2 szkl. startej na tarce o grubych oczkach marchewki
- 1 i 1/2szkl.mąki
- 1 i 1/2łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 3/4 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/2 łyżeczki imbiru
- 3/4szkl.oleju, 4jaja, 1szkl.brązowego cukru, łyżeczka c. waniliowego
Lukier
- 1 i 1/4szkl. cukru pudru
- 3 łyżeczki startej skórki z pomarańczy
- 4 łyżki soku z pomarańczy
Sposób przygotowania
- Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. W drugiej misce zmiksować olej, jaja, cukier, c. waniliowy, dodać tartą marchewkę i suche składniki, wszystko wymieszać łyżką, nakładać do foremek, piec 25minut w temp.180 *C. Z podanych składników zrobić lukier jeśli jest zbyt gęsty dodać soku z pomarańczy, polukrować ciepłe ale nie gorące babeczki.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab