11
Kwi
Rogaliki z czekoladą z zamrażalki
60min.
Średni
0 Komentarzy
Ciastka
Na Słodko
Rogaliki są pyszne, kruchutkie, mięciutkie naprawdę bardzo polecam.
Składniki
- Pół kilo mąki
- 2 cukry waniliowe
- 2 jajka
- łyżka cukru
- 5 dkg. drożdży
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 25 dkg. margaryny
- 6 łyżek ciepłego mleka
- marmolada, czekolada do smarowania typu Nutella
Sposób przygotowania
- W letnim mleku rozrobić drożdże, dodać łyżkę cukru. Do mąki wsypać cukry waniliowe, roztrzepane jajka, rozpuszczoną letnią margarynę, proszek do pieczenia to wszystko wymieszać dodając rozczyn, krótko wyrobić, ciasto włożyć do worka i na około 2 godziny do zamrażalki.
- Z ciasta formować rogaliki, (ciasto może być zbyt twarde wtedy chwile poczekać aż zmięknie) nadziewać czekoladą lub marmoladą, gotowe rogaliki odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, gdy wyrosną smarować roztrzepanym jajkiem i obficie sypać cukrem kryształem. Piec w temp. 165*C na złoty kolor, nie spiekać.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab