11

Kwi

Rogaliki z czekoladą z zamrażalki

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Rogaliki są pyszne, kruchutkie, mięciutkie naprawdę bardzo polecam.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki

  • Pół kilo mąki
  • 2 cukry waniliowe
  • 2 jajka
  • łyżka cukru
  • 5 dkg. drożdży
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 25 dkg. margaryny
  • 6 łyżek ciepłego mleka
  • marmolada, czekolada do smarowania typu Nutella

Sposób przygotowania

  1. W letnim mleku rozrobić drożdże, dodać łyżkę cukru. Do mąki wsypać cukry waniliowe, roztrzepane jajka, rozpuszczoną letnią margarynę, proszek do pieczenia to wszystko wymieszać dodając rozczyn, krótko wyrobić, ciasto włożyć do worka i na około 2 godziny do zamrażalki.
  2. Z ciasta formować rogaliki, (ciasto może być zbyt twarde wtedy chwile poczekać aż zmięknie) nadziewać czekoladą lub marmoladą, gotowe rogaliki odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, gdy wyrosną smarować roztrzepanym jajkiem i obficie sypać cukrem kryształem. Piec w temp. 165*C na złoty kolor, nie spiekać.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab