23

Mar

Rolada z indyka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Szybko, smacznie…

rolada-1

Składniki

  • 1 kg piersi z indyka
  • 400g pieczarek
  • duża cebula
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 70g serka Camembert
  • przyprawa do indyka
  • sól, pieprz do smaku
  • olej

Sposób przygotowania

  1. Z mięsa uformować prostokąt , rozbić , posypać przyprawą i pieprzem
  2. Pieczarki oczyścić , pokroić w cienkie plasterki , cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę ,dodać pokrojony w plasterki czosnek , wszystko razem dusić na niewielkiej ilości oleju do odparowania płynu , ser pokruszyć , dodać do pieczarek , podgrzewać do rozpuszczenia się sera ,doprawić pieprzem i solą , na koniec dodać posiekaną pietruszkę , dokładnie wymieszać
  3. Farsz równomiernie rozłożyć na mięso , zwinąć roladę , związać , całość posmarować olejem , posypać przyprawą , włożyć do żaroodpornego naczynia ,wysmarowanego olejem podlać kilkoma łyżkami rosołu lub wody , przykryć folią aluminiową , piekarnik nagrzać do 180*C , piec około 50-60 minut , przed końcem pieczenia zdjąć folię

rolada-2 rolada-6 rolada-5 rolada-4 rolada-3

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab