23
Mar
Rolada z indyka
Szybko, smacznie…
Składniki
- 1 kg piersi z indyka
- 400g pieczarek
- duża cebula
- 1/2 papryki czerwonej
- 2 ząbki czosnku
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- 70g serka Camembert
- przyprawa do indyka
- sól, pieprz do smaku
- olej
Sposób przygotowania
- Z mięsa uformować prostokąt , rozbić , posypać przyprawą i pieprzem
- Pieczarki oczyścić , pokroić w cienkie plasterki , cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę ,dodać pokrojony w plasterki czosnek , wszystko razem dusić na niewielkiej ilości oleju do odparowania płynu , ser pokruszyć , dodać do pieczarek , podgrzewać do rozpuszczenia się sera ,doprawić pieprzem i solą , na koniec dodać posiekaną pietruszkę , dokładnie wymieszać
- Farsz równomiernie rozłożyć na mięso , zwinąć roladę , związać , całość posmarować olejem , posypać przyprawą , włożyć do żaroodpornego naczynia ,wysmarowanego olejem podlać kilkoma łyżkami rosołu lub wody , przykryć folią aluminiową , piekarnik nagrzać do 180*C , piec około 50-60 minut , przed końcem pieczenia zdjąć folię
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab