25
Wrz
Roladki z indyka ze śliwką i orzechami
Śliwki – te aromatyczne owoce nie tylko świetnie pasują do dań na słodko , ale są doskonałym dodatkiem do mięs i innych dań wytrawnych.
Składniki
- 700 g piersi z indyka
- serek kanapkowy np Almette
- 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- 250g śliwek
- pieprz , sól ,
- kilka gałązek rozmarynu
- 3 łyżki mąki
- cebula
- liść laurowy
- ziele angielskie
- 3 ząbki czosnku
- szczypta pieprzu cayenne
- olej do smażenia
Sposób przygotowania
- Mięso pokroić , delikatnie rozbić , przyprawić pieprzem i solą
- Posiekane orzechy dodać do serka , wymieszać
- Śliwki pokroić na mniejsze kawałki
- Mięso smarować serkiem , kłaść po kilka kawałków śliwek ,rozmaryn , zwijać roladki , spiąć wykałaczkami
- Na patelni rozgrzać olej , obsmażać roladki na złoty kolor , przełożyć do garnka , zalać wodą , dodać liść , ziele ,pokrojoną w kostkę cebulę ,dusić pod przykryciem do miękkości
- Gotowe roladki wyciągnąć , sos zagęścić mąką , doprawić solą , pieprzem cayenne , zagotować , roladki włożyć do sosu na koniec dodać pokrojony czosnek
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab