25

Wrz

Roladki z indyka ze śliwką i orzechami

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Śliwki – te aromatyczne owoce nie tylko świetnie pasują do dań na słodko , ale są doskonałym dodatkiem do mięs i innych dań wytrawnych.

roladki-1

Składniki

  • 700 g piersi z indyka
  • serek kanapkowy np Almette
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 250g śliwek
  • pieprz , sól ,
  • kilka gałązek rozmarynu
  • 3 łyżki mąki
  • cebula
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • 3 ząbki czosnku
  • szczypta pieprzu cayenne
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Mięso pokroić , delikatnie rozbić , przyprawić pieprzem i solą
  2. Posiekane orzechy dodać do serka , wymieszać
  3. Śliwki pokroić na mniejsze kawałki
  4. Mięso smarować serkiem , kłaść po kilka kawałków śliwek ,rozmaryn , zwijać roladki , spiąć wykałaczkami
  5. Na patelni rozgrzać olej , obsmażać roladki na złoty kolor , przełożyć do garnka , zalać wodą , dodać liść , ziele ,pokrojoną w kostkę cebulę ,dusić pod przykryciem do miękkości
  6. Gotowe roladki wyciągnąć , sos zagęścić mąką , doprawić solą , pieprzem cayenne , zagotować , roladki włożyć do sosu na koniec dodać pokrojony czosnek

roladki-2 roladki-6 roladki-5 roladki-4 roladki-3

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab