06

Lis

Roladki z karkówki w sosie z grzybów suszonych

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Smaczna obiadowa propozycja

roladki-1

Składniki

  • 8 plastrów karkówki
  • 4 ogórki kiszone
  • papryka czerwona
  • 8 plasterków ulubionej szynki
  • musztarda
  • sól , pieprz , maggi w płynie
  • duża cebula
  • garść suszonych prawdziwków
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany

Sposób przygotowania

  1. Karkówkę rozbić, posmarować cienko musztardą, posypać pieprzem i solą, na każdy rozbity płat położyć plasterek szynki, połowę ogórka i pasek papryki, zwinąć roladki, dla pewności można spiąć wykałaczką. Gotowe roladki obsmażać z każdej strony na złoto – brązowy kolor, cebulą pokroić w kostkę, smażyć chwilę razem z roladkami. Całość zalać wodą. Dodać wcześniej umyte i pokrojone na mniejsze kawałki grzyby. Gotować do miękkości.
  2. Mąkę rozpuścić dokładnie w niewielkiej ilości wody, dodać śmietanę, dokładnie wymieszać, wlać do gotującego się sosu, dodać pokrojony w plasterki czosnek, chwilę pogotować, dosmaczyć pieprzem, solą, maggi w płynie.

roladki-2roladki-3

 

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab