10

Mar

Roladki z kurczaka z pieczarkami w panierce z parmezanu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Pierś z kurczaka z nadzieniem pieczarkowo – serowym , w chrupiącej parmezanowej panierce.

Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka
  • 1/2 kg pieczarek
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • 2-3 łyżki masła
  • 100g parmezanu
  • sól, pieprz

Panierka:

  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • 100g parmezanu
  • olej

Sposób przygotowania przepisu:

  1. Mięso oczyścić ,osuszyć papierowym ręcznikiem, rozciąć na kształt prostokąta, delikatnie rozbić, posypać pieprzem i solą
  2. Pieczarki oczyścić,cebulę obrać , razem z pieczarkami pokroić w kostkę, czosnek posiekać, wszystko udusić na maśle, dodać sól i pieprz do smaku, posiekaną pietruszkę . Przestudzić, dodać starty ser, wymieszać.
  3. Bułkę tartą wymieszać ze startym na tarce parmezanem. Na mięso rozłożyć pieczarki, zwinąć w roladki. Wysmarować dokładnie olejem, obtoczyć w panierce z parmezanu.
  4. Mięso ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu do zapiekania, posypać pozostałą panierką, piekarnik nagrzać do 180*C, piec około 40 minut.

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab