10
Mar
Roladki z kurczaka z pieczarkami w panierce z parmezanu
Pierś z kurczaka z nadzieniem pieczarkowo – serowym , w chrupiącej parmezanowej panierce.
Składniki:
- 4 piersi z kurczaka
- 1/2 kg pieczarek
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- pęczek natki pietruszki
- 2-3 łyżki masła
- 100g parmezanu
- sól, pieprz
Panierka:
- 2-3 łyżki bułki tartej
- 100g parmezanu
- olej
Sposób przygotowania przepisu:
- Mięso oczyścić ,osuszyć papierowym ręcznikiem, rozciąć na kształt prostokąta, delikatnie rozbić, posypać pieprzem i solą
- Pieczarki oczyścić,cebulę obrać , razem z pieczarkami pokroić w kostkę, czosnek posiekać, wszystko udusić na maśle, dodać sól i pieprz do smaku, posiekaną pietruszkę . Przestudzić, dodać starty ser, wymieszać.
- Bułkę tartą wymieszać ze startym na tarce parmezanem. Na mięso rozłożyć pieczarki, zwinąć w roladki. Wysmarować dokładnie olejem, obtoczyć w panierce z parmezanu.
- Mięso ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu do zapiekania, posypać pozostałą panierką, piekarnik nagrzać do 180*C, piec około 40 minut.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab