12

Paź

Roladki z polędwiczki

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Delikatne, aromatyczne, smaczne roladki z polędwicy wieprzowej nadziewane pieczarkami…

roladki-1

Składniki

  • 1/2 kg polędwicy wieprzowej
  • 30 dkg pieczarek
  • 2 cebule
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • natka pietruszki
  • łyżka masła
  • sól, pieprz do smak
  • mąka do panierowani
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Polędwicę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, usunąć błony, pokroić, cienko rozbić.
  2. Pieczarki oczyścić, razem z cebulą pokroić w kostkę, smażyć na maśle do momentu odparowania płynu, dodać koncentrat, musztardę , posiekaną pietruszkę, dosmaczyć pieprzem i solą.
  3. Mięso posypać solą i pieprzem, ułożyć wałeczki z farszu, zwinąć roladki, dla pewności można spiąć wykałaczką.
  4. Gotowe roladki panierować w mace i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor (około 8-10 minut).

roladki-2 roladki-6 roladki-5 roladki-4 roladki-3

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab