28

Kwi

Roladki z udek kurczaka – propozycja na obiad

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Smaczna, szybka propozycja na obiad

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki

  • 6 udek z kurczaka
  • 50 dkg. mięsa mielonego (jakość według uznania)
  • 5 łyżek bułki tartej
  • jajko
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 ząbki czosnku
  • pół papryki czerwonej

Marynata

  • 5-6 łyżek oleju
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • 3 ząbki czosnku
  • przyprawa do kurczaka
  • szczypta pieprzu, soli na czubek łyżeczki

Sposób przygotowania

  1. Udka przekroić i wyciągnąć kości. Do mięsa mielonego dodać wszystkie składniki, dobrze wyrobić, mięso rozsmarować na udka, położyć pokrojoną w paski paprykę, tak przygotowane udka zwinąć w roladki, związać albo spiąć wykałaczkami. Olej wymieszać z przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem dodać pokruszony liść laurowy, rozkruszone ziele angielskie i przeciśnięty przez praskę czosnek, udka ułożyć w żaroodpornym naczyniu, zalać marynatą i włożyć najlepiej na noc do lodówki. Piec godzinę w temp. około 180 *C

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab