28
Kwi
Roladki z udek kurczaka – propozycja na obiad
- 90min.
- Średni
- 0 Komentarzy
- Dania Mięsne
Smaczna, szybka propozycja na obiad
Składniki
- 6 udek z kurczaka
- 50 dkg. mięsa mielonego (jakość według uznania)
- 5 łyżek bułki tartej
- jajko
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- sól, pieprz do smaku
- 2 ząbki czosnku
- pół papryki czerwonej
Marynata
- 5-6 łyżek oleju
- ziele angielskie
- liść laurowy
- 3 ząbki czosnku
- przyprawa do kurczaka
- szczypta pieprzu, soli na czubek łyżeczki
Sposób przygotowania
- Udka przekroić i wyciągnąć kości. Do mięsa mielonego dodać wszystkie składniki, dobrze wyrobić, mięso rozsmarować na udka, położyć pokrojoną w paski paprykę, tak przygotowane udka zwinąć w roladki, związać albo spiąć wykałaczkami. Olej wymieszać z przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem dodać pokruszony liść laurowy, rozkruszone ziele angielskie i przeciśnięty przez praskę czosnek, udka ułożyć w żaroodpornym naczyniu, zalać marynatą i włożyć najlepiej na noc do lodówki. Piec godzinę w temp. około 180 *C
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab