14

Kwi

Ryba po żydowsku

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Ryba zalana jest zalewą z dużą ilością papryki, dobrze smakuje i na ciepło i na zimno

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki

  • 4 filety z ryby
  • 3 jajka
  • pół szklanki mleka
  • szklanka mąki
  • sól, pieprz do smaku
  • 3 cebule
  • 3 papryki czerwone
  • pół szklanki oleju

Zalewa

  • 2 szklanki wody
  • 6 łyżek octu
  • 2 łyżki oliwy
  • 6 łyżek cukru
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki keczupu
  • 2 łyżki soli
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  1. Z mleka, jaj, mąki, soli pieprzu zrobić ciasto takie jak na gofry. Kawałki ryby moczyć w cieście i smażyć na oleju. Cebule pokroić w pół krążki, paprykę w paski wlać pół szklanki oleju i dusić do miękkości. Wszystkie składniki zalewy połączyć i zagotować. Do zalewy dodać uduszoną paprykę z cebulą, dusić aż płyn trochę odparuje. Usmażoną rybę ułożyć na półmisku zalać ciepłą zalewą i udekorować np. zieloną pietruszką, kawałkami papryki czy ogórkiem kiszonym.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab