14
Kwi
Ryba po żydowsku
- 30min.
- Łatwe
- 0 Komentarzy
- Dania Mięsne
Ryba zalana jest zalewą z dużą ilością papryki, dobrze smakuje i na ciepło i na zimno
Składniki
- 4 filety z ryby
- 3 jajka
- pół szklanki mleka
- szklanka mąki
- sól, pieprz do smaku
- 3 cebule
- 3 papryki czerwone
- pół szklanki oleju
Zalewa
- 2 szklanki wody
- 6 łyżek octu
- 2 łyżki oliwy
- 6 łyżek cukru
- 3 łyżki przecieru pomidorowego
- 3 łyżki keczupu
- 2 łyżki soli
- liść laurowy
- ziele angielskie
- pieprz do smaku
Sposób przygotowania
-
- Z mleka, jaj, mąki, soli pieprzu zrobić ciasto takie jak na gofry. Kawałki ryby moczyć w cieście i smażyć na oleju. Cebule pokroić w pół krążki, paprykę w paski wlać pół szklanki oleju i dusić do miękkości. Wszystkie składniki zalewy połączyć i zagotować. Do zalewy dodać uduszoną paprykę z cebulą, dusić aż płyn trochę odparuje. Usmażoną rybę ułożyć na półmisku zalać ciepłą zalewą i udekorować np. zieloną pietruszką, kawałkami papryki czy ogórkiem kiszonym.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab