18
Wrz
Sałatka w papryce – dodatek do dań mięsnych
30 min
Łatwe
0 Komentarzy
Sałatki
Fajny dodatek do dań z grilla :)
Składniki
- 3 papryki
- słoiczek pieczarek marynowanych
- 1/2 puszki kukurydzy
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1/2 zielonego ogórka
- 15 dkg szynki konserwowej
- pęczek zielonej pietruszki
- kilka łyżek majonezu, łyżeczka musztardy
- sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
- Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, przeciąć wzdłuż na 3-4 części Szynkę, jaja, obranego ogórka, pieczarki, pietruszkę bardzo drobno pokroić, dodać kukurydzę, majonez, musztardę, sól i pieprz wszystko dokładnie wymieszać. Sałatką faszerować cząstki papryki.
- Paprykę możemy pokroić dodać do sałatki i podawać w salaterkach.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab