18

Wrz

Sałatka w papryce – dodatek do dań mięsnych

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Fajny dodatek do dań z grilla :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki

  • 3 papryki
  • słoiczek pieczarek marynowanych
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1/2 zielonego ogórka
  • 15 dkg szynki konserwowej
  • pęczek zielonej pietruszki
  • kilka łyżek majonezu, łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  1. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, przeciąć wzdłuż na 3-4 części Szynkę, jaja, obranego ogórka, pieczarki, pietruszkę bardzo drobno pokroić, dodać kukurydzę, majonez, musztardę, sól i pieprz wszystko dokładnie wymieszać. Sałatką faszerować cząstki papryki.
  2. Paprykę możemy pokroić dodać do sałatki i podawać w salaterkach.

w-papryce-1

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab