12
Cze
Sałatka wiosenna z przepiórczymi jajkami
Lekka, smaczna, szybka w przygotowaniu sałatka wiosenna.
Składniki
- Główka sałaty
- 5 jajek przepiórczych
- 150g sera feta
- ogórek zielony
- 15 oliwek
- pęczek koperku
Sos
- 3 łyżki oleju z bazylią i czosnkiem
- 1-2 łyżki soku z cytryny
- 1 ząbek czosnku
- sól , pieprz , szczypta cukru
- 1-2 łyżki przegotowanej wody
Sposób przygotowania
- Jajka ugotować na twardo ( około 4 minuty ) Liście sałaty dokładnie opłukać , osuszyć i porwać na mniejsze kawałki , ogórka umyć pokroić w plasterki , fetę pokroić w kostkę , oliwki przekroić na pół , koperek opłukać , posiekać , dodać ugotowane i pokrojone w połówki jajka ,wszystko razem wymieszać
- Składniki sosu dokładnie zmieszać , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek . Przed podaniem gotowym sosem polać sałatkę
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab