12

Cze

Sałatka wiosenna z przepiórczymi jajkami

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Lekka, smaczna, szybka w przygotowaniu sałatka wiosenna.

salatka-1

Składniki

  • Główka sałaty
  • 5 jajek przepiórczych
  • 150g sera feta
  • ogórek zielony
  • 15 oliwek
  • pęczek koperku

Sos

  • 3 łyżki oleju z bazylią i czosnkiem
  • 1-2 łyżki soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • sól , pieprz , szczypta cukru
  • 1-2 łyżki przegotowanej wody

Sposób przygotowania

  1. Jajka ugotować na twardo ( około 4 minuty ) Liście sałaty dokładnie opłukać , osuszyć i porwać na mniejsze kawałki , ogórka umyć pokroić w plasterki , fetę pokroić w kostkę , oliwki przekroić na pół , koperek opłukać , posiekać , dodać ugotowane i pokrojone w połówki jajka ,wszystko razem wymieszać
  2. Składniki sosu dokładnie zmieszać , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek . Przed podaniem gotowym sosem polać sałatkę

salatka-2 salatka-6 salatka-5 salatka-4 salatka-3

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab