08
Mar
Sałatka z brokułem
Taka sobie sałatka w pięć minut :)
Składniki
- Brokuł
- Puszka fasolki czerwonej
- Słoiczek pieczarek marynowanych
- Kilka łyżek majonezu
- 2 łyżki śmietany
- sól, pieprz do smaku
- 2 ząbki czosnku
Sposób przygotowania
- Brokuł ugotować w wodzie z dodatkiem soli i szczypty cukru (al dente), podzielić na różyczki.
- Pieczarki odsączyć z zalewy, większe przekroić na pół małe pozostawić w całości.
- Fasolkę odsączyć, przelać zimną wodą.
- Majonez wymieszać ze śmietaną dodać przeciśnięty przez praskę czosnek dosmaczyć pieprzem i solą.
- Brokuła ułożyć w salaterce, rozłożyć fasolkę i pieczarki, wszystko polać majonezowym sosem.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab