14
Maj
Sałatka z makreli i warzyw
Sałatka z makreli wędzonej z ogórkiem, jajkiem i warzywami, to smaczna propozycja na śniadanie czy kolację i świetny sposób na przemycenie wędzonej ryby np. dzieciom, które za nią nie przepadają :)
Składniki
- średniej wielkości makrela wędzona
- cebula czerwona
- 2 ogórki kiszone
- 4 jajka
- 150g sera żółtego
- marchewka
- pęczek rzodkiewek
- pęczek natki pietruszki lub szczypiorku
- kilka łyżek majonezu
- pieprz do smaku
Sposób przygotowania przepisu:
- Makrelę obieramy z ości i dzielimy na mniejsze kawałki. Marchewkę i jajka gotujemy, jajka, cebulę i ogórki kroimy w kostkę, marchewkę i ser ścieramy na tarce jarzynowej, oczyszczone rzodkiewki kroimy w półplasterki, natkę siekamy.
- Wszystkie składniki wkładamy do salaterki dodajemy majonez , pieprz i mieszamy. W razie potrzeby można dosolić , ale ostrożnie ponieważ ser i makrela same w sobie są już słone.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab