14

Maj

Sałatka z makreli i warzyw

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Sałatka z makreli wędzonej z ogórkiem, jajkiem i warzywami, to smaczna propozycja na śniadanie czy kolację i świetny sposób na przemycenie wędzonej ryby np. dzieciom, które za nią nie przepadają :)

Składniki

  • średniej wielkości makrela wędzona
  • cebula czerwona
  • 2 ogórki kiszone
  • 4 jajka
  • 150g sera żółtego
  • marchewka
  • pęczek rzodkiewek
  • pęczek natki pietruszki lub szczypiorku
  • kilka łyżek majonezu
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

  1. Makrelę obieramy z ości i dzielimy na mniejsze kawałki. Marchewkę i jajka gotujemy, jajka, cebulę i ogórki kroimy w kostkę, marchewkę i ser ścieramy na tarce jarzynowej, oczyszczone rzodkiewki kroimy w półplasterki, natkę siekamy.
  2. Wszystkie składniki wkładamy do salaterki dodajemy majonez , pieprz i mieszamy. W razie potrzeby można dosolić , ale ostrożnie ponieważ ser i makrela same w sobie są już słone.

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab