09
Lip
Sałatka z pęczakiem
Sałatka podana z ulubionym mięsem lub sosem może stanowić danie obiadowe.
Składniki
- 200g pęczaku
- 200g sera żółtego
- 5 małych ogórków kiszonych
- puszka kukurydzy
- papryka czerwona
- cebula
- pęczek natki pietruszki
Sos
- 3 łyżki oleju z czosnkiem i bazylią
- 1 łyżka wody
- 3-4 łyżki soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki miodu lub szczypta cukru
- sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
- Pęczak ugotować według przepisu na opakowaniu , wystudzić . Paprykę umyć , oczyścić z gniazd nasiennych ,razem z żółtym serem pokroić w cienkie paski , ogórki pokroić w plasterki , cebulę w pół krążki , kukurydzę osączyć z zalewy , natkę drobno posiekać , wszystkie składniki dodać do pęczaku .
- SOS: W wodzie rozpuścić miód , dodać pozostałe składniki . Sos dodać do sałatki ,wszystko razem dokładnie wymieszać
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab