09

Lip

Sałatka z pęczakiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Sałatka podana z ulubionym mięsem lub sosem może stanowić danie obiadowe.

salatka-1

Składniki

  • 200g pęczaku
  • 200g sera żółtego
  • 5 małych ogórków kiszonych
  • puszka kukurydzy
  • papryka czerwona
  • cebula
  • pęczek natki pietruszki

Sos

  • 3 łyżki oleju z czosnkiem i bazylią
  • 1 łyżka wody
  • 3-4 łyżki soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki miodu lub szczypta cukru
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  1. Pęczak ugotować według przepisu na opakowaniu , wystudzić . Paprykę umyć , oczyścić z gniazd nasiennych ,razem z żółtym serem pokroić w cienkie paski , ogórki pokroić w plasterki , cebulę w pół krążki , kukurydzę osączyć z zalewy , natkę drobno posiekać , wszystkie składniki dodać do pęczaku .
  2. SOS: W wodzie rozpuścić miód , dodać pozostałe składniki . Sos dodać do sałatki ,wszystko razem dokładnie wymieszać

salatka-2

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab