11
Kwi
Sernik z białą czekoladą
- 90min.
- Średni
- 1 Komentarz
- Ciasta Na Słodko
Sernik z białą czekoladą na spodzie z herbatników
Składniki
- 80 dkg. sera białego tłustego
- 2 białe czekolady
- 3 jajka
- 1/2 szkl. cukru
- 1/2 szkl. śmietany
Spód
- 30 dkg. herbatników
- 1/3 kostki masła
- żółtko
Sposób przygotowania
- Herbatniki dobrze pokruszyć, masło rozpuścić wymieszać z herbatnikami, dodać żółtko, przygotować formę o średnicy 23 cm. rozłożyć przygotowany spód. Ser dokładnie zmiksować jaja ubić z cukrem na puch ucierając ser wlać do niego ubite jaja, dodać śmietanę i rozpuszczoną i wystudzoną czekoladę.
- Gotową masę serową wlać na herbatniki, piec 60 minut w temp.180 *C. Po wystudzeniu można polać czekoladą albo udekorować owocami.
-
gin
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab