27

Lis

Sernik z kokosem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Puszysty sernik z kokosową pianką.

sernik-1

Ciasto

  • Wymiary formy- 24/35cm
  • 2,5 szkl maki
  • 3 żółtka
  • 250g masła lub margaryny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szkl cukru
  • cukier waniliowy

Masa serowa

  • 1,20 kg sera
  • 6 jajek
  • 2/3 kostki masła
  • 1 szkl cukru
  • cukier waniliowy
  • mały budyń waniliowy
  • 100g owoców kandyzowanych

Na pianę

  • 3 białka
  • 1 szkl cukru pudru
  • 100g wiórek kokosowych

Sposób przygotowania

  1. Ciasto – z podanych składników zagnieść kruche ciasto , zamrozić
  2. Ser zmiksować blenderem lub zmielić , dodać żółtka , miękkie masło , cukier ,budyń , cukier waniliowy , dokładnie wszystko utrzeć , z białek ubić pianę , dodać do sera , na koniec dodać kandyzowane owoce ,
  3. Połowę zamrożonego ciasta zetrzeć do wcześniej przygotowanej formy , wylać masę serową
  4. Piana- z białek ubić pianę , dosypać cukier , chwilę ubijać , dodać kokos , wylać na sernik , na wierzch zetrzeć resztę ciasta . Piec 60 minut w tem. 180*C

sernik-5 sernik-4 sernik-3 sernik-2

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab