27
Lis
Sernik z kokosem
Puszysty sernik z kokosową pianką.
Ciasto
- Wymiary formy- 24/35cm
- 2,5 szkl maki
- 3 żółtka
- 250g masła lub margaryny
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 szkl cukru
- cukier waniliowy
Masa serowa
- 1,20 kg sera
- 6 jajek
- 2/3 kostki masła
- 1 szkl cukru
- cukier waniliowy
- mały budyń waniliowy
- 100g owoców kandyzowanych
Na pianę
- 3 białka
- 1 szkl cukru pudru
- 100g wiórek kokosowych
Sposób przygotowania
- Ciasto – z podanych składników zagnieść kruche ciasto , zamrozić
- Ser zmiksować blenderem lub zmielić , dodać żółtka , miękkie masło , cukier ,budyń , cukier waniliowy , dokładnie wszystko utrzeć , z białek ubić pianę , dodać do sera , na koniec dodać kandyzowane owoce ,
- Połowę zamrożonego ciasta zetrzeć do wcześniej przygotowanej formy , wylać masę serową
- Piana- z białek ubić pianę , dosypać cukier , chwilę ubijać , dodać kokos , wylać na sernik , na wierzch zetrzeć resztę ciasta . Piec 60 minut w tem. 180*C
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab