28
Kwi
Serowe krążki – czyli oponki
- 60 min
- Łatwe
- 0 Komentarzy
- Ciastka Na Słodko
Coś smacznego, szybkiego do kawy
Składniki
- 0,5 kg. mąki
- 0,5 kg. sera białego
- szklanka cukru
- 2 jajka
- 3-4 łyżki kwaśnej śmietany
- 1 czubata łyżeczka sody
- pół łyżeczki soli
- spirytusu
- olej do smażenia
Sposób przygotowania
- Ser zmielić albo przecisnąć przez praskę do sera dodać mąkę i resztę składników, wszystko razem dokładnie wyrobić na jednolitą masę, ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, rozwałkować na około 1 cm. szklanką wykrawać krążki a w krążkach kieliszkiem mniejsze otworki, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor, wyjmować na papierowy ręcznik w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu, po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem albo polukrować.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab