28

Kwi

Serowe krążki – czyli oponki

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Coś smacznego, szybkiego do kawy

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki

  • 0,5 kg. mąki
  • 0,5 kg. sera białego
  • szklanka cukru
  • 2 jajka
  • 3-4 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 czubata łyżeczka sody
  • pół łyżeczki soli
  • spirytusu
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Ser zmielić albo przecisnąć przez praskę do sera dodać mąkę i resztę składników, wszystko razem dokładnie wyrobić na jednolitą masę, ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, rozwałkować na około 1 cm. szklanką wykrawać krążki a w krążkach kieliszkiem mniejsze otworki, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor, wyjmować na papierowy ręcznik w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu, po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem albo polukrować.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab