15

Lip

Śnieżny puch z czereśniami

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Puszyste, lekkie, waniliowe ciasto z dużą ilością słodkich czereśni na spodzie z ciasteczek z kawałkami czekolady. Szybki, prosty deser w sam raz na upalne dni.

Składniki

  • 750 sera z wiaderka
  • 3 szkl śmietany 30%
  • 1 szkl cukru pudru
  • 2 śmietany Śnieżki
  • 3 galaretki krystaliczne
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 4 paczki ciastek z kawałkami czekolady np. „Pieguski „
  • 1 kg czereśni

Sposób przygotowania przepisu:

  1. Galaretki rozpuścić w 3 szkl wrzątku, odstawić do lekkiego stężenia.
  2. Ser utrzeć z cukrem pudrem i wanilią, śmietanę ubić ze śnieżką, połączyć z serem, miksując wlać galaretki, dodać wydrylowane czereśnie. 2,5 paczki ciastek połamać na mniejsze kawałki. Formę o wymiarach 24/34cm wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć połamane ciastka, wylać masę serową, pozostałe ciastka pokruszyć, rozsypać na wierzch ciasta, całość schłodzić.

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab