13
Wrz
Sos ziołowy
- 30 min
- Bardzo łatwe
- 0 Komentarzy
- Sałatki
Sos dobrze smakuje jako dodatek do kiełbasek na gorąco, wędlin i różnego rodzaju mięs.
Składniki
- pęczek szczypiorku
- pęczek pietruszki
- pęczek koperku
- 4-5 łyżek gęstego majonezu
- 4 łyżki jogurtu
- 4 łyżki śmietany
- ząbek czosnku
- 1 jajko
- 1/2 ogórka sałatkowego
- sól, pieprz do smaku
- 2 łyżki soku z cytryny (można pominąć)
Sposób przygotowania
- Zieleninę płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, drobniutko kroimy, ogórka myjemy ścieramy na tarce jarzynowej, delikatnie wyciskamy, ugotowane jajko również ścieramy na tarce.
- Majonez, śmietanę, jogurt, sól, pieprz, sok z cytryny i przeciśnięty przez praskę czosnek dokładnie mieszamy, dodajemy jajko, ogórka i zieleninę, wszystko razem wymieszać i udekorować.
Rada
Do tak przygotowanego sosu możemy dodać ugotowane i pokrojone w ćwiartki jajka .
W zależności od tego jakiej gęstości chcemy mieć sos dodajemy mniej lub więcej jogurtu naturalnego.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab