08
Maj
Surówka z kapusty pekińskiej
Surówka jest pysznym dodatkiem nie tylko do dań drugich , ale również do wędlin i domowych hamburgerów.
Składniki
- 1/2 główki kapusty pekińskiej
- 2 średnie pomidory
- 2 średnie ogórki kiszone
- 1 duża cebula czerwona
- kilka oliwek
- pęczek rzodkiewek
- 3-4 łyżki majonezu
- 1 łyżka keczupu
- 1 łyżeczka musztardy
- ząbek czosnku
- 1 łyżka maggi
- pieprz do smaku
- szczypta przyprawy Gyros
Sposób przygotowania
- Kapustę dokładnie oczyścić , pokroić na mniejsze kawałki
- Pomidory pokroić w ósemki , cebulę w pół krążki , rzodkiewki w ćwiartki , ogórki w plasterki , oliwki w połówki
- Majonez wymieszać z keczupem , musztardą , rozgniecionym czosnkiem , maggi , pieprzem i przyprawą do Gyrosa
- Do kapusty dodać pokrojone warzywa , wymieszać . Przed podaniem polać sosem
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab