05
Cze
Surówka z młodej kapusty
Pyszny dodatek do dań drugich……
Składniki
- 1/2 główki młodej kapusty
- 2 młode marchewki
- mała cebula
- pęczek koperku
- pęczek szczypiorku
- sól, pieprz
- sok z połowy cytryny
- 2 łyżki majonezu
- szczypta cukru
Sposób przygotowania
- Kapustę oczyścić, drobno poszatkować , posypać solą , wymieszać odstawić
- Marchewkę obrać , zetrzeć na tarce jarzynowej , koperek i szczypiorek drobno posiekać , cebulę pokroić w drobną kostkę
- Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku , dodać marchewkę , koperek , szczypiorek ,cebulę, szczyptę cukru , sok z cytryny , pieprz , wymieszać , przed podaniem dodać majonez lub skropić oliwą
Rady
Majonez możemy zastąpić jogurtem naturalnym , lub oliwą
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab