05

Cze

Surówka z młodej kapusty

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Pyszny dodatek do dań drugich……

surowka-1

Składniki

  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 2 młode marchewki
  • mała cebula
  • pęczek koperku
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz
  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypta cukru

Sposób przygotowania

  1. Kapustę oczyścić, drobno poszatkować , posypać solą , wymieszać odstawić
  2. Marchewkę obrać , zetrzeć na tarce jarzynowej , koperek i szczypiorek drobno posiekać , cebulę pokroić w drobną kostkę
  3. Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku , dodać marchewkę , koperek , szczypiorek ,cebulę, szczyptę cukru , sok z cytryny , pieprz , wymieszać , przed podaniem dodać majonez lub skropić oliwą

Rady

Majonez możemy zastąpić jogurtem naturalnym , lub oliwą

surowka-2 surowka-5 surowka-4 surowka-3

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab