30

Maj

Szybka sałatka pomidorowo-pieczarkowa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Zaletą tej sałatki oprócz smaku jest czas przygotowania :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki

  • 5-6 jaj
  • 4 pomidory
  • słoiczek pieczarek marynowanych
  • kilka rzodkiewek
  • pęczek szczypiorku
  • 3/4 szklanki majonezu
  • 2-3 łyżki śmietany
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  1. Jaja umyć, ugotować, obrać, opłukać pokroić w ćwiartki, pomidory wymyć, osuszyć, pokroić w ósemki (można drobniej) pieczarki osączyć pokroić na połówki, większe na ćwiartki (małe całe), rzodkiewkę w plasterki. Majonez, śmietanę, sól, pieprz wymieszać. Pokrojone składniki układać na przemian w salaterce, polać sosem i posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab