09
Maj
Truskawkowy sernik
Puszysty sernik na zimno o smaku truskawkowym
Składniki
- 0,5 kg serka mascarpone
- 1l śmietanki 30 %
- 1, 5 szklanki cukru pudru
- 6 łyżek cukru kryształu
- 4 łyżeczki żelatyny
- 2 galaretki truskawkowe
- 1,5 łyżeczki wanilii w płynie
- biszkopty okrągłe około 25 sztuk
- 2 galaretki truskawkowe
- 0,5 kg truskawek
Sposób przygotowania
- Galaretki, cukier kryształ, żelatynę rozpuścić w szklance wrzącej wody, przestudzić.
- Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem i wanilią, miksując wlać przestudzone galaretki.
- Śmietanę dobrze ubić, dodać do serka dokładnie wymieszać. Całość przelać do wyłożonej biszkoptami tortownicy. Wstawić do lodówki.
- Truskawki oczyścić, ułożyć na sernik. Galaretki rozpuścić w 3,5 szklankach wrzącej wody, pozostawić do wystygnięcia. Zimnymi galaretkami zalać truskawki. Pozostawić do stężenia.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab