09

Maj

Truskawkowy sernik

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Puszysty sernik na zimno o smaku truskawkowym

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki

  • 0,5 kg serka mascarpone
  • 1l śmietanki 30 %
  • 1, 5 szklanki cukru pudru
  • 6 łyżek cukru kryształu
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 1,5 łyżeczki wanilii w płynie
  • biszkopty okrągłe około 25 sztuk
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 0,5 kg truskawek

Sposób przygotowania

  1. Galaretki, cukier kryształ, żelatynę rozpuścić w szklance wrzącej wody, przestudzić.
  2. Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem i wanilią, miksując wlać przestudzone galaretki.
  3. Śmietanę dobrze ubić, dodać do serka dokładnie wymieszać. Całość przelać do wyłożonej biszkoptami tortownicy. Wstawić do lodówki.
  4. Truskawki oczyścić, ułożyć na sernik. Galaretki rozpuścić w 3,5 szklankach wrzącej wody, pozostawić do wystygnięcia. Zimnymi galaretkami zalać truskawki. Pozostawić do stężenia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab