10

Maj

Ziemniaki inaczej

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Obsmażane wałeczki z ziemniaków – do przygotowania tej potrawy możemy użyć ziemniaków z poprzedniego dnia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki

  • 1kg. ziemniaków
  • 1 jajko
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • pęczek koperku
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżki masła
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  1. Ziemniaki obrać i ugotować , przecisnąć przez praskę lub ubić tłuczkiem , wystudzić .Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na maśle , dodać do ziemniaków , wbić jajko , wsypać mąkę i pokrojony koperek , dosmaczyć pieprzem i solą . Z masy formować wałeczki , panierować w bułce tartej smażyć na wolnym ogniu ze wszystkich stron . Podawać z różnymi surówkami , sosami , mięsami , super też smakują z kefirem :)))
  • IZABELA

    jeszcze lepsze sa z chrzanem w srodku -pychota polecam serdecznie :)
    Izabela.

    • Bożena Janus

      Przy najbliższej okazji wypróbuję :)
      Dziękuję :)

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab