18

Lis

Żołądki drobiowe ala gulasz

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Smaczne, syte, rozgrzewające danie.

Składniki

  • 700 g żołądków gęsich
  • 300g kiełbasy kminkowej
  • 350g pieczarek
  • duża cebula
  • duża marchewka
  • duża pietruszka
  • papryka czerwona
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • szczypta ostrej papryki
  • majeranek
  • sól, pieprz do smaku
  • pęczek koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • około 2 łyżki maki ziemniaczanej
  • 2 łyżki masła

Sposób przygotowania przepisu:

  1. Oczyszczone żołądki i kiełbasę pokroić w paski, dodać pokrojone w kostkę warzywa oprócz papryki,ziele i liście laurowe , zalać wodą tak aby przykryła wszystkie składniki.
  2. Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle razem z czosnkiem.
    Dodać do żołądków, gotować do miękkości.
    Dodać pokrojoną w paski paprykę i resztę przypraw.
  3. Mąkę rozmieszać w niewielkiej ilości wody, dodać do gotującej się potrawy, gotować jeszcze przez chwilę.
    Na koniec dodać drobno posiekany koperek.

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab