18
Lis
Żołądki drobiowe ala gulasz
Smaczne, syte, rozgrzewające danie.
Składniki
- 700 g żołądków gęsich
- 300g kiełbasy kminkowej
- 350g pieczarek
- duża cebula
- duża marchewka
- duża pietruszka
- papryka czerwona
- liść laurowy
- ziele angielskie
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- szczypta ostrej papryki
- majeranek
- sól, pieprz do smaku
- pęczek koperku
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki sosu sojowego
- około 2 łyżki maki ziemniaczanej
- 2 łyżki masła
Sposób przygotowania przepisu:
- Oczyszczone żołądki i kiełbasę pokroić w paski, dodać pokrojone w kostkę warzywa oprócz papryki,ziele i liście laurowe , zalać wodą tak aby przykryła wszystkie składniki.
- Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle razem z czosnkiem.
Dodać do żołądków, gotować do miękkości.
Dodać pokrojoną w paski paprykę i resztę przypraw. - Mąkę rozmieszać w niewielkiej ilości wody, dodać do gotującej się potrawy, gotować jeszcze przez chwilę.
Na koniec dodać drobno posiekany koperek.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab