01
Cze
Zupa Strogonow
- 60 min
- Łatwe
- 4 komentarze
- Dania Mięsne
Szybka, smaczna, łatwa zupa z dużą ilością warzyw i mięsa :)
Składniki
- 60-70 dkg. mięsa (użyłam szynki wieprzowej)
- 50 dkg. pieczarek
- duża cebula
- 2 mniejsze papryki (dodałam żółtą i czerwoną)
- puszka kukurydzy
- 2-3 ogórki kiszone (w zależności od wielkości)
- 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, maggi w płynie do smaku
- 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
Sposób przygotowania
- Mięso wypłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę, przysmażyć na złoty kolor (smażę bez dodatku tłuszczu) pieczarki wymyć, pokroić w plastry, paprykę umyć wyczyścić z gniazd nasiennych pokroić w grubą kostkę, paprykę, pieczarki i pokrojoną cebulę dodać do mięsa, chwilę dusić. Wlać wodę (około 2litry) dodać liść laurowy i ziele angielskie, gotować do momentu aż mięso będzie miękkie (w miarę potrzeby uzupełnić wodę), ogórki pokroić w drobną kostkę i razem z kukurydzą dodać do zupy, chwilę pogotować, dodać koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, maggi do smaku na koniec pokrojoną zieloną pietruszkę. Jeśli zupa jest mało kwaśna można dodać koncentratu.
-
Ewa Głąb
-
Bożena Janus
-
-
krzysztof
-
Bożena Janus
-
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab