01

cze

Zupa Strogonow

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Szybka, smaczna, łatwa zupa z dużą ilością warzyw i mięsa :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki

  • 60-70 dkg. mięsa (użyłam szynki wieprzowej)
  • 50 dkg. pieczarek
  • duża cebula
  • 2 mniejsze papryki (dodałam żółtą i czerwoną)
  • puszka kukurydzy
  • 2-3 ogórki kiszone (w zależności od wielkości)
  • 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, maggi w płynie do smaku
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

Sposób przygotowania

  1. Mięso wypłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę, przysmażyć na złoty kolor (smażę bez dodatku tłuszczu) pieczarki wymyć, pokroić w plastry, paprykę umyć wyczyścić z gniazd nasiennych pokroić w grubą kostkę, paprykę, pieczarki i pokrojoną cebulę dodać do mięsa, chwilę dusić. Wlać wodę (około 2litry) dodać liść laurowy i ziele angielskie, gotować do momentu aż mięso będzie miękkie (w miarę potrzeby uzupełnić wodę), ogórki pokroić w drobną kostkę i razem z kukurydzą dodać do zupy, chwilę pogotować, dodać koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, maggi do smaku na koniec pokrojoną zieloną pietruszkę. Jeśli zupa jest mało kwaśna można dodać koncentratu.

 

  • Ewa Głąb

    jest wspaniała i co ważne jest jej dużo może być na dwa dni

    • Bożena Janus

      Cieszę się że zupa posmakowała :)
      Dziękuję i pozdrawiam :)

  • krzysztof

    Tak super i łatwy przepis no i szybko,smaczne na prawde polecam.

    Krzysiek

    • Bożena Janus

      Cieszę się że smakowało :))
      Pozdrawiam :))

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab