09

Kwi

Przetwory z papryki – papryka w keczupie

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Bardzo dobry dodatek do wędlin i nie tylko…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki

  • 1 kg. kolorowej papryki
  • 30 dkg. cebuli

Zalewa

  • 3/4 szklanki keczupu
  • 1/4 szklanki octu 10%
  • 1/4 szklanki cukru
  • łyżeczka soli , pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  1. Paprykę, wymyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski, cebulę obrać pokroić w pół krążki.
  2. Składniki zalewy wymieszać i zagotować do ciepłej zalewy dodać pokrojoną paprykę i cebulę wszystko razem gotować około 8 minut co jakiś czas mieszając, przełożyć do słoików pasteryzować 10 minut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab