09
Kwi
Przetwory z papryki – papryka w keczupie
- 30-45min.
- Łatwe
- 0 Komentarzy
- Przetwory
Bardzo dobry dodatek do wędlin i nie tylko…
Składniki
- 1 kg. kolorowej papryki
- 30 dkg. cebuli
Zalewa
- 3/4 szklanki keczupu
- 1/4 szklanki octu 10%
- 1/4 szklanki cukru
- łyżeczka soli , pieprz do smaku
Sposób przygotowania
- Paprykę, wymyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski, cebulę obrać pokroić w pół krążki.
- Składniki zalewy wymieszać i zagotować do ciepłej zalewy dodać pokrojoną paprykę i cebulę wszystko razem gotować około 8 minut co jakiś czas mieszając, przełożyć do słoików pasteryzować 10 minut.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab