12
Paź
Roladki z polędwiczki
Delikatne, aromatyczne, smaczne roladki z polędwicy wieprzowej nadziewane pieczarkami…
Składniki
- 1/2 kg polędwicy wieprzowej
- 30 dkg pieczarek
- 2 cebule
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka musztardy
- natka pietruszki
- łyżka masła
- sól, pieprz do smak
- mąka do panierowani
- olej do smażenia
Sposób przygotowania
- Polędwicę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, usunąć błony, pokroić, cienko rozbić.
- Pieczarki oczyścić, razem z cebulą pokroić w kostkę, smażyć na maśle do momentu odparowania płynu, dodać koncentrat, musztardę , posiekaną pietruszkę, dosmaczyć pieprzem i solą.
- Mięso posypać solą i pieprzem, ułożyć wałeczki z farszu, zwinąć roladki, dla pewności można spiąć wykałaczką.
- Gotowe roladki panierować w mace i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor (około 8-10 minut).
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab